Vinyl Platen

De plaat wordt plat afgespeeld op een speler, bewegend in een directe lijn met de richting van de stylus (naald). Wanneer de naald tegen de plaat beweegt, zal hij de vinylplaat in trilling brengen, en dit zal het geluid voortbrengen. Omdat vinylplaten relatief kwetsbaar zijn, is het uiterst belangrijk dat we er goed voor zorgen. Veel mensen worden ziek van het inademen van stof van vinylplaten. Als een grammofoonplaat tegen stof moet worden beschermd, moet hij worden schoongemaakt. Voor het schoonmaken van de grammofoonplaat zijn sampling, analoge opname- en bewerkingsgereedschappen nodig. Dit zijn de essentiële schoonmaakgereedschappen.iments.

Vinylplaten worden gewoonlijk in stereo opgenomen. Om twee kanten van de plaat op te nemen wordt een audio splitter of converter gebruikt. Het signaal van de twee samengespeelde platen is hoger dan het maximale geluidsniveau van de versterker. De oren van de luisteraar pikken dan gemakkelijk het hoge en lage bereik van het geluid op. Om de schade aan de grammofoonplaat te beperken, moet er goed voor worden gezorgd. Zorg en onderhoud moeten worden gedaan zoals voor elk ander duur apparaat. Veel mensen denken dat als een plaat van hout is, hij in orde is, maar ze hebben het mis. Een plaat is gevoeliger voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Hij zal niet constant goed klinken als er iets verandert in het appartement. Boven een vijfde van een procent is ideaal. Vochtigheidsmeters en dauwpotten ruïneren de vinylplaat snel. De oplossing is één warmte en water met een druppel afwasmiddel en liefst cyclus wasgoed. Dispergeerders zijn beter, maar die kunnen niet tegen oplosmiddelen en hitte. Ze zullen ook het vinyl beschadigen. Boven dit percentage gaan de platen nog een tijdje mee en zal de slijtage van het label ook sterk verminderen.

Zoals de meeste dingen hebben vinylplaten verzorging nodig en zijn ze erg gevoelig. Platen raken van nature ontstemd, en het geluid dat uit een plaat komt is over het algemeen niet waar. Enkele van de grootste problemen met vinyl zijn krassen, overslagen en bijgeluiden van de plaat. Zelfs als u denkt dat een plaat geweldig klinkt totdat u hem afspeelt, heeft u niet het doofheidsprobleem dat u van een digitale muziekopname verwacht. Probeer eens een lege CD te nemen en in uw hand te houden. Als u niets hoort, is het niet de moeite waard om hem vast te houden omdat de schijf vrijwel zeker vuil zal worden. Houd de plaat bij de randen vast en in uw hand moet de schijf eruit zien als een overslaande steen. Heeft hij toch een haarscheurtje in of bij het midden, laat hem dan schoonmaken door een platenpoetser.

Deze schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden helpen niet alleen de levensduur van uw vinylplaten te verlengen, maar stellen u ook in staat uw muziek te beluisteren zoals u dat wilt. De dagen dat je een heel LP-album achter elkaar moet draaien zijn al lang voorbij. Dit zijn de dagen van de kleine compact discs die vrij gemakkelijk op te zetten zijn en de digitale muziek opname industrie floreert hierdoor.

Lees meer:
Lp’s verkopen

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.