Springende Boksen – De Grondbeginselen

Kick boxing heeft zijn wortels in het Muay thai boksen en is ton zowel een opvallende sport als een fitness sport, het aantrekken van veel amateur boksers. In een traditionele ring worden trappen vaak gebruikt om de tegenstander sneller te kunnen raken. Het gebruik van scheenbeschermers, voethandschoenen en andere beschermende uitrusting is verplicht in het kickboksen en verdient hoge erkenning.

Boksscholen worden gezien als bestaande uit drie delen: de ring, het staande deel en de finish, zeker het deel dat ons in de problemen brengt! Niet om al te technisch te worden, maar als je ongedeerd uit een gevecht wilt komen, moet een vechter in staat zijn de aanval te verdedigen. Zonder de uitvoering van bewegingen die nodig zijn om aanvallen te verdedigen, zou boksen een technische sport zijn.

Wat is nu het belangrijkste onderdeel van deze sport? Er zijn vele aspecten die daartoe bijdragen, de belangrijkste zijn techniek, snelheid en kracht van de vechter. Dat betekent dat er niet één element is dat een vechter groot maakt, maar dat het de combinatie is. Techniek is het vermogen om in verschillende richtingen te bewegen, en flexibel en volhardend te zijn in de aanvallen. Alertheid is het vermogen om te reageren op aanvallen en het vermogen om een tegenaanval uit te voeren, ze aan te tikken en terug te duwen of terug te trekken. Snelheid is een combinatie van reacties op aanvallen.

Een bokser traint om kalm te blijven bij aanvallen, maar met bewustzijn van wat er om hem of haar heen gebeurt. Het is dit evenwicht dat de ideale boxing moet bereiken om in staat te zijn een tegenaanval uit te voeren en voldoende tijd te laten voor de tegenaanval om volledig te worden gecommuniceerd. De techniek moet zijn als een knokkel die recht komt, het lichaam beweegt en de verdediging glijdt; het label “Knuckle Control” verraadt de echte techniek van wat er gedaan wordt. Als je te snel bent, laat je jezelf open voor een tegenaanval en sta je bloot aan de tegenstander. Als je te traag bent zal je aanvaller zichzelf blootstellen. Ontwijk waar mogelijk, gebruik al je onderdelen wanneer je in de ring bent. Je moet zijn als een Ninja; als een ninja moet je snel bewegen, schutters die het snelheidsvoordeel hebben moeten elke zelf toegebrachte schade vermijden. De juiste combinatie van: kracht, snelheid, behendigheid, vloeiendheid, balans en timing moet op de juiste manier worden gepaced om effectief en efficiënt te zijn wanneer je in de ring bent.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.