Het huis schoonmaken

Het huis schoonmaken

Het schoonmaken van het huis is een groot deel van het huishoudelijk werk waar vrouwen zich mee bezighouden. Muur-tot-muur tapijt, betegelde vloeren, badkamertegels, kamerramen en muren, keukenapparatuur, toestellen, meubels enz. moeten van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Bovendien moet de buitenomgeving, zoals het gazon en de achtertuin, ook regelmatig worden schoongemaakt.

De kamer schoonmaker

De basisbehoeften, d.w.z. de woonkamer, slaapkamers, eetkamer, kinderkamers enz. moeten dagelijks worden schoongemaakt en opgeruimd. Wanneer u schoonmaakt voor gasten wordt uw huishoudelijk werk afgebroken en wordt er meer tijd besteed aan bezoekers. De betreffende schoonmaakspullen worden dagelijks gewassen, gestofzuigd, afgestoft, afgeveegd en geveegd en gedweild. Wanneer u na een feestje thuiskomt, kunt u zich enigszins verfrist en vernieuwd voelen nadat u wat tijd uit uw drukke schema hebt genomen om uw huis schoon te maken.

De keuken schoonmaken

In de keuken moeten de vooruitzichten van voedselresten, vlekken en roest dagelijks worden schoongemaakt. Alle kastdeurtjes worden elke dag geschrobd met een afstofborstel, de wanden en de vloer worden ingezeept. De koelkast moet elke dag worden verplaatst, zodat vorstafzetting wordt verwijderd. Op het hoogste punt van de keukenkastdeurtjes worden de hoeken voorzien van een nieuwe laag verf, en alle vastzittende etensresten worden verwijderd en weggegooid.

De badkamer schoonmaken met een stuk gereedschap

Het is zeer essentieel om uw badkamer dagelijks schoon te houden. Het schoonmaken van badkamers is een uitdagende klus. De badkamer moet vier keer per dag grondig worden geschrobd. Dit kan worden gedaan met een handschrobber, stofzuiger, shampoofles/stofbak, nat-droog stofzuiger en dweil die in de handel verkrijgbaar zijn.

Bedkamer schoonmaken

Ramen, lichtarmaturen, lampenkappen, bekleding van dressoirs, planken en deuren moeten regelmatig worden afgestoft. Het matras moet om de zes maanden gedraaid of omgedraaid worden.

Het huis schoonmaken

Om in uw huis te kunnen wonen moet u goed zorg dragen. U moet een schoonmaakplan opstellen om de schoonmaak dagelijks uit te voeren. Begin met het schoonmaken van de badkamer en keuken. Daarna moeten de ramen, het tapijt en de vloer worden schoongemaakt. Vergeet niet om de tapijten dagelijks te wassen. Het is aan te raden uw huis te betreden met een schoonmaakdoos in de hand. Geef prioriteit aan het schoonmaken van de eigen kamer waar de meeste rommel zich ophoopt.

Lees meer:
Schoonmaakbedrijf Den Haag

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.