Het belang van een persoonlijke trainer

In dit tijdperk van technologie is het vrij eenvoudig om je aan te sluiten bij een groep of je op te geven voor een fitnesscursus. Koppel dit aan de beschikbaarheid van GPS-horloges, hartmonitors en de mogelijkheid om je activiteit online te loggen en het is gemakkelijk te zien hoe veel mensen veel meer zouden kunnen doen om zichzelf een gezonder mens te maken.

Niet alleen beperkt het ontbreken van een personal trainer uw resultaten, het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden. Een personal trainer is iemand die goed in balans is in geest, lichaam en ziel. Om zo’n trainer te blijven, moet men ervoor zorgen dat hij of zij het vak verstaat. Dergelijke professionals zijn meer bezorgd over het welzijn van hun klanten en niet alleen besteden ze tijd apart wanneer de mijne en uw training sessie, ze ook tijd besteden aan het voorbereiden van de lunch samen en ‘s avonds zullen ze breken in een lokaal restaurant, zodat u kunt ononderbroken persoonlijke tijd hebben.

Om burn outs en overtraining te voorkomen, doen zich twee nogal verwante problemen voor die uw training gemakkelijk naar een hoger niveau kunnen tillen. Deze problemen worden aangeduid met de termen burn out en overtraining. Burn out is in feite het overmatig afvallen na de eerste paar weken van de training. Het is een veel voorkomend symptoom bij cross-over atleten die nieuw zijn in de training en toch zo enthousiast zijn om te beginnen dat ze snel en heel vroeg na de start een burn out krijgen. Overtraining is ook het overtrainingseffect, wanneer het lichaam extreem overtraind is begint zijn systeem te haperen en geeft zo een waarschuwing dat de volgende sessie extreem moeilijk zal worden.

Als we de gewone mens vergelijken met een topatleet, zijn de trainingssessies even complex en uitdagend, aangezien beiden hun eigen doelen en verwachtingen met zich meedragen, gekoppeld aan hun eigen sterke en zwakke punten. Een personal trainer zal bijvoorbeeld meer gebrand zijn op het vermijden van een burn-out door zijn trainingen eenvoudig en informatief te maken. Als ze goed voorbereid zijn en hun klanten feedback geven, zullen ze eerder geneigd zijn hun werkrelatie voort te zetten, dus de ene eenvoudige tip kan leiden tot de andere.

Bovendien weten ervaren trainers met welk type persoon zij te maken hebben en zullen zij hun werkwijze aanpassen aan de persoon die zij trainen. Iemand met een lage pijntolerantie kan gelukkiger zijn dan iemand met een hoge pijntolerantie, die echter veiliger kan zijn dan de eerstgenoemde.

Uiteindelijk zal een personal trainer de eerste persoon zijn die voorstelt welke soorten oefeningen en technieken te gebruiken. Door een goede relatie met uw trainer te hebben, stelt u hem in staat de workouts correct uit te voeren volgens zijn expertise en dat is zijn sleutel tot succes.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.