Het belang van een persoonlijke trainer

Sommige van de beste personal training-instructeurs die ik ken, zijn fabrikanten van sportartikelen, zoals merknamen als Adidas, Nike en Asics. Ze zijn onvermoeibaar in hun steun voor een gezonde levensstijl en een actieve levensstijl. Niet alleen passie voor het spel, maar hun primaire doel is om het woord te verspreiden over een meer actieve levensstijl. Dit omvat niet alleen het creëren van mogelijkheden voor kinderen en adolescenten om deel te nemen aan sport, maar het omvat ook een reeks van gezondheidsgerelateerde zaken die direct kunnen profiteren of belemmeren van iemands doel om een actievere levensstijl te krijgen.

Gezondheidsdeskundigen raden mensen tussen de 15 en 50 jaar aan elke dag ten minste enige matige lichamelijke activiteit te beoefenen. Andere aanbevelingen zijn dat iemand geen atletische activiteit uitoefent tot hij 19 of 21 jaar oud is, afhankelijk van het activiteitsniveau. Bij fysieke activiteit hoort ook een vereiste hoeveelheid slaap en het wordt aanbevolen dat kinderen elke nacht minstens zeven uur krijgen. Een goede personal trainer zal een kind of adolescent kunnen begeleiden over waar hij of zij heen moet, hoe hij of zij kan worden aangemoedigd om deel te nemen en welke consequenties binnen het eigen huis passend zijn om te verdragen om een actievere levensstijl te bereiken.

Kinderen en adolescenten hebben verschillende lichaamstypes en activiteiten hebben ook verschillende niveaus van vaardigheden in vele sporten en academische doelen. Zo kan het voor een persoon met een jeugdig lichaamstype en sportvaardigheden passender zijn om betrokken te zijn bij een gematigd niveau van fitnessactiviteiten. Als het lichaamstype en de sportvaardigheden van de adolescent echter lager zijn dan die van een persoon met een meer volwassen lichaam, dan kan een meer gestructureerde activiteit raadzaam zijn.

Adolescenten moeten altijd eerst met hun ouders overleggen en hen om medische toestemming vragen voordat zij aan een inspannende activiteit beginnen. Er zijn activiteiten die lichamelijk zwaar zijn totdat een persoon sterker en volwassener wordt. Pas dan mag een jongere aan deze activiteiten deelnemen. Het belangrijkste is dat jongeren onbeperkte activiteiten vermijden wanneer zij zich niet in hun eigen woonzone bevinden, of in hun eigen tijd. Activiteiten buitenshuis in hun eigen tijd zijn bijna even schadelijk voor de gezondheid als matige lichaamsbeweging binnenshuis.

Een goede personal trainer is in staat om potentiële risico’s voor een activiteit te screenen voordat deze begint. Een voorbeeld hiervan is te kijken naar het gewicht van de jongere. Als een jongere onvoldoende overgewicht heeft, dan moet extra lichaamsbeweging zeer zorgvuldig worden vermeden. Voldoende lichaamsgewicht heeft weinig te maken met activiteit, maar wel met de kwaliteit van de algemene gezondheid.

Om een goede personal trainer te zijn, moet men eerst het lichaam kennen. Wanneer men nieuw is, moet men geleidelijk werken aan het laten wennen van het lichaam aan een bepaalde oefening, zoals fietsen bijvoorbeeld, het kraken van hormonen en het opbouwen van spieren. Na een paar sessies moet men de oefening geleidelijk opvoeren om de opbouw van melkzuur of de opbouw van andere ongewenste bijprodukten, zoals poliepen of artritische veranderingen.

Lees meer:
Weerbaarheidstraining Rotterdam

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.