Fietsherstelbedrijven

Ja, er zijn verschillende fietsenmakers in Nederland, en mensen hebben certificaten van bekwaamheid als rijwielmonteur (certificateter), zodat u hun proeven kunt afleggen. Maar de vraag naar technische kennis van fietsen is in een andere richting gegroeid dan die naar monteurs. Met kleine bedrijven van fietsherstellers, en een hoge omloopsnelheid, groeit het beroep van fietshersteller snel. Zelfs voor een winkel die 30 fietsen per dag verkoopt die 40.000 exemplaren per dag maken, kun je verwachten dat er slechts twee personen zijn die een monteursdiploma hebben. In Nederland is taal geen barrière om het hoge niveau van technische kennis te halen dat vereist is. Elke fietsenmaker is nu uitgerust met één instructeur voor fietsreparatie, de “Een Hebraatík whatt?” (Expert in hoe je het moet repareren).

De één procent

In Nederland mag je de fiets niet meer louter als handelswaar verkopen. Als je hem aan een consument wilt verkopen, moet je een certificaat van vakbekwaamheid voor dat soort handel halen (vaak een “handelscertificaat” genoemd, of “couvable certificaat”). Het kleinste model fietsen kan een jaarlijkse commissie betalen om een zaak te beginnen. U kunt een geldig getuigschrift van vakbekwaamheid krijgen dat kan worden verlengd. Maar een vakbekwaamheidsattest dat aan een winkel is uitgereikt, blijft in het groot bestaan. Zo kan de eigenaar van een winkel met de naam “De Fietsenwinkel” elk jaar een officieel certificaat kopen voor 50.000 euro (12.000 euro groothandel, 20.000 als ze onderdelen verkopen aan groothandelaars op openbare veilingen). AirVent Cycles kent deze vuistregel en verkoopt zeer beperkte modelfietsen voor zijn winkels.

De kleinere Nederlandse bedrijven zijn ook meesterlijk in het zichzelf misleiden over hun klantenkring. Net als speelgoedhandelaren hebben zij een groot aantal kinderen en jongeren in hun klantenkring. Maar de handelsregels betreffende de kleding, gereedschappen, modules en produkten zouden u moeten verplichten om overeenstemming te tonen met ons hart in de over-all kwaliteit van het aanbod, evenals de consumentengroep in de aankoop van elk fietsmodel. Detailhandelszaken met een hoge omzet zouden dus een serieuze groepsgrootte kunnen toepassen die overeenkomt met hun balans. Maar zelfs als zij kleiner gaan, neemt hun omzet niet evenredig toe. Dit is een vorm van groepsprijzen die in geen enkel systeem echt aanvaardbaar is. Nederland wordt geacht een groot aantal kleine bedrijven te ontwikkelen en te ondersteunen die kunnen concurreren met grotere handels- en logistieke bedrijven.

Lees meer:
Fiets kopen Rotterdam

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.