Alarmsysteem installatie

Overzicht van het alarmsysteem

De belangrijkste functie van een alarmsysteem is het versturen van een alarm via uw bekabelde of draadloze telefoonverbinding of een radiosignaal om u of uw gezin te informeren dat er een inbraak of brand gaande is. Terwijl sommige alarmsystemen uitsluitend bedoeld zijn om te waarschuwen voor brand, zijn andere uitgerust met verschillende resoluties, variërend van banden die een video kunnen opnemen tot systemen die beelden kunnen vastleggen met behulp van een digitale camera.

Bij de keuze van het alarmsysteem moet u rekening houden met een aantal zaken, zoals uw verschillende behoeften, uw bestaande kennis van de gebieden die u gevoelig zijn voor gevaar, uw bestaande bewakingscamera’s en de soorten apparatuur die geschikt zijn voor het betreffende gebied. Overweeg elk gebied voordat u beslist over de configuratie van uw alarmsysteem. Noem ook het merk van de beveiligingscamera’s van uw voorkeur. Zorg er ten slotte voor dat u er een koopt met garantie.

Voor- en nadelen van een alarmsysteem

Installeer er een die geschikt is voor uw behoeften.

Ondernemingsklanten hebben gewoonlijk behoefte aan twee soorten alarmsystemen, namelijk vloer- en plafondalarmsystemen.

Twee soorten alarmsystemen

1. Vloeralarmsystemen maken gebruik van alarmcontacten, die op de verschillende alarmen zijn aangebracht en zich overal in het pand bevinden.

2. plafond alarmsystemen bestaat uit de oorspronkelijke installaties van de alarmcontacten worden verplaatst met behulp van draden van het plafond mount. De contacten zijn vastgeschroefd in de metselaarspositie.

Verschillende soorten Alarm Markers

Toetsenbord alarm:

Bij dit type bestuurt de operator van het alarmtoestel (in het bovenstaande voorbeeld de Big Brother) het hele alarmsysteem met behulp van een toetsenbord. Deze methode wordt gebruikt omdat de operator zich in een centraal station kan bevinden en gemakkelijk alle alarmtoestellen kan activeren.

Slapers alarm:

Dit alarmsysteem is geïnspireerd op de klassieke latex handschoen, waarbij iemand een draadje om de pols plakt en erop vertrouwt dat de drager het alarm voor hem “wekt”. Dit is wellicht een van de meest ongemakkelijke dingen voor de bezoeker. In dit geval wordt de inbreker ingedrukt, maar dit markeert het einde van het inbraakbeveiliging.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.